Korlas – Ducati, Triumph Motorcycles, Italjet, Royal Alloy, Fantic Türkiye Resmi Distribütörü

2024 Ducati Hypermotard 698 Mono

2024 Ducati Hypermotard 698 Mono, yeni Superquadro Mono motorla donatılmış ilk tek silindirli süper motordur. Hypermotard 698 Mono, şehirde, pistlerin bordürleri arasında ve her günü en eğlenceli günüze dönüştürmek amacıyla tasarlandı. Motor, elektronik ve şasi için Panigale dünyasından türetilen teknik çözümleri Ducati için yeni bir segmente uygulayarak, unutulmaz sürüş deneyimleri yaşatan bir motosiklet tasarladı.

Hypermotard 698 Mono, asfaltta maksimum performans elde etmek için tasarlanmıştır, şimdiye kadar yapılmış en sofistike ve yüksek performanslı tek silindirli motor bloğu olan yeni Superquadro Mono ile donatılmıştır. Kategori için yeni bir kriter olan maksimum devir sınırı 10.250 rpm olan 77.5 hp üreterek rekor kıran bu motor. Hypermotard 698 Mono, Ducati’nin motogp’de kullandığı aynı çözüm olan 116 mm  çapında pistonu, yanma odasını titanyum giriş ve çelik egzoz valflerine sahiptir.

Yeni Superquadro Mono yarış Süper Motorlarının sadelik, saldırganlık ve görsel hafiflik gibi ayırt edici özelliklerini Ducati kullanıcılarının artık alışkın olduğu detayların temizliği ve karmaşıklığı ile birleşen bir tasarıma da sahip

Kusursuz Ducati Stili

Yeni Hypermotard 698 Mono, minimal, kompakt ve agresif tipik bir Supermotard. Yarış estetiği için temiz çizgiler ve Ducati tasarımına özgü detaylara sahip. Ducati stiline uygun olarak “Y” tasarımlı beş kollu alaşım jantlar sportif  görünümü hafiflik avantajıyla birleştiriyor. Bir diğer benzersiz unsur, Hypermotard ailesinin ve yarış Süpermotardlarının ayırt edici bir unsuru olan kuyruğun yanlarına üste monte edilmiş çift susturucularıdır. 

 

Superquadro Mono Motor

Güçlü, hafif ve kompakt, Ducati tarafından şimdiye kadar yaratılmış en güçlü ve rafine çift silindirden geliyor ayrıca, pist kullanım konfigürasyonunda Termignoni yarış egzozunu takarak, güç 7 beygir artarak  84,5 hp’ye ulaşıyor, bu da tek silindirli bir başka rekor.

 

Elektronik

Hypermotard 698 Mono’nun standart elektronik donanımı standart versiyon için aksesuar olarak satın alınabilen ve RVE versiyonunda standart olarak tedarik edilen Viraj ABS’si, Traction Control, Ducati wheelie control, Ducati Power Launch ve Ducati Quick Shift (DQS).

Hypermotard 698 Mono, Motor Modunun (3 seviyede mevcuttur), DTC, EBC ve ABS seviyelerinin varsayılan olarak atandığı ve sürücü tarafından değiştirilebilen dört sürüş moduna (Spor, Yol, Şehir İçi ve Islak) sahiptir. Panigale V4’te olduğu gibi Hypermotard 698 Mono da devir sınırı yaklaşırken vites değiştirme gösterge ışıklarına sahiptir.

Hypermotard 698 Mono, dört seviye ABS sunan ilk Ducati’dir. Bunlardan ikisi, arka fren aracılığıyla pistte rekabetçi sürüş sırasında geri çekilirken güvenli ve tekrarlanabilir viraj almayı sağlayan Frenle Kayma işlevini entegre eder.

ABS seviye 3’e ayarlandığında, pistte agresif frenleme sırasında arka freni kullanırken, ABS devreye girerek motosikletin yönetilmesi daha kolay olan kapalı bir sapma açısına izin verir. Sadece fren yap, viraja girmeye başla ve gerisini elektronikler halleder. Bu seviye, pistte daha az deneyimli sürücüler için geliştirilmiştir. 

Şasi ve Ergonomi

Hafif ve minimal çift taraflı salınım kolu, tamamen ayarlanabilir bir arka amortisöre sahip kademeli bir bağlantı ile çalışır. Jantlar, önde 120/70 ZR 17 ve arkada 160/60 ZR 17 ölçülerinde Pirelli Diablo Rosso IV lastiklerle donatılmıştır. Ön fren sistemi, Brembo tarafından Hypermotard 698 Mono için özel olarak geliştirilen ve Brembo M4.32 radyal kaliperli tek bir 330 mm diske dayanır. Arkada, özel bir tasarıma sahip tek bir 240 mm disk var. Sürüş pozisyonu, spor sürüşünde maksimum kontrol için tasarlanmıştır 

Scroll to Top

korlas